Νεογέννητο και νήπιο στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς

Έχω ένα κοριτσάκι 2 ετών και σε 3 μήνες περιμένω το δεύτερο παιδάκι μου. Προβληματίζομαι σχετικά με το αν είναι καλύτερο να μεταφέρω το μεγαλύτερο παιδάκι μου σε ξεχωριστό δωμάτιο ή όχι. Μέχρι στιγμής, το κοριτσάκι μου κοιμάται μαζί μας σε κούνια ενωμένη με το κρεβάτι μας σύμφωνα με την πρακτική co-sleeping. Τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά καθώς κοιμόμαστε όλοι πάρα πολλές ώρες.Πρέπει να σημειώσω εδώ, ότι το κοριτσάκι μου στους τελευταίους 6 μήνες έχει πραγματοποιήσει πολλά άλματα προόδου και δεν θα ήθελα να το πιέσω άλλο, δηλαδή σε ηλικία 18 μηνών αποθήλασε και σε ηλικία 21 μηνών έβγαλε την πάνα. Τώρα (23 μηνών), είναι ακόμη στην πρωκτική φάση, έχει βγάλει την πάνα εδώ και 2 μήνες αλλά ακόμη θεωρώ ότι δεν έχει ολοκληρώσει την φάση αυτή. Έτσι, αρχικά προσθέσαμε ένα ακόμη μονό κρεβατάκι στο δωμάτιο μας, οπότε από την μία μεριά θα κοιμάται το κοριτσάκι μας, σε μονό κρεβατάκι κι από την άλλη θα έχουμε την κούνια για το μωρό. Θα ήθελα την γνώμη σας αν αυτή η επιλογή είναι σωστή. Ευχαριστώ.

Αγαπητή μαμά Δάφνη, Να χαίρεστε το κοριτσάκι σας και με το καλό να υποδεχθείτε το νέο μέλος της οικογένειας σας.  Από όσα μας αναφέρετε είναι θαυμαστό αυτό που έχετε καταφέρει με τη μικρή σας και που κρατάτε τις ισορροπίες στην οικογένεια σας. Βλέπω μια μαμά που αφουγκράζεται τις ανάγκες του παιδιού της, ανταποκρίνεται και προσαρμόζεται στις αναπτυξιακές του ανάγκες. Δεν θα ήθελα να απαντήσω αν είναι σωστή η επιλογή που κάνατε στη διευθέτηση του χώρου του υπνοδωματίου σας για να υποδεχθείτε το δεύτερο παιδάκι σας. Θα σας θέσω ωστόσο ένα υποθετικό ερώτημα. Τι θα κάνατε αν βάζατε το πρώτο παιδάκι σας σε ξεχωριστό δωμάτιο; Πόσο μόνο του θα ένοιωθε και τι θα κάνατε αν αντιδρούσε έντονα; Κάθε μαμά και κάθε οικογένεια γενικότερα επιλέγει ότι ταιριάζει καλύτερα σε εκείνη και υιοθετεί ότι εκείνη θεωρεί σωστό για την οικογένεια της. Καλή συνέχεια εύχομαι στο μεγάλωμα των παιδιών σας.

Continue reading at https://www.mitrikosthilasmos.com/2016/11/neogennito-kai-nipio-sto-idio-domatio-me-tous-goneis.html | mitrikosthilasmos.com

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλέστε με