Σχετικα μ’εμένα

Είμαι ψυχολόγος, MSc. (αρ. άδειας ασκήσεως 3752) με ειδίκευση στην ψυχολογία της Υγείας και τη Συμβουλευτική Ψυχολογία στην Αγγλία και την Αμερική. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου με την εκπαίδευση μου στην Αμερική στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία όπου μαθήτευσα δίπλα στον εμπνευστή της ψυχοθεραπευτικής αυτής μεθόδου τον Α.Beck. Η επιστέγαση της εκπαίδευσης μου στην γνωσιακή ψυχοθεραπεία ήρθε με την ολοκλήρωση του θεωρητικού και του κλινικού κύκλου εκπαίδευσης στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών – Αιγινήτειο Νοσοκομείο.


maria-003Διαθέτω κλινική εμπειρία στην Αγγλία. Έχω εργαστεί με παιδιά σε τρία διαφορετικά δημοτικά σχολεία στο Λονδίνο. Εργάστηκα σε υπηρεσία στήριξης ενηλίκων στο πένθος (Brent Bereavement Service). Ήμουν μια από της ψυχολόγους του Δημοτικού Ιατρικού Κέντρου (Orchard’s Health Center) στο Ανατολικό Λονδίνο.

Στην Ελλάδα εργάστηκα ως σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού και ως συμβουλευτική ψυχολόγος στην εταιρεία ISON-Psychometrica και την ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Α.Ε. Στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας (Pierce College) ανέλαβα την επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών του Λυκείου.

Σήμερα εργάζομαι ιδιωτικά με εφήβους και ενήλικες. Συνεργάζομαι με το Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων ως εκπαιδεύτρια γονέων. Επίσης ασχολούμαι με τον επαγγελματικό προσανατολισμό εφήβων και τον επαγγελματικό επαναπροσανατολισμό ενηλίκων.

Οι δημοσιεύσεις μου παρουσιάστηκαν στο περιοδικό ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ (Φόβος για τα αεροπλάνα, φοβίες και στο περιοδικό ΠΑΙΔΙ & ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, περιοδικό ΑΡΜΟΝΙΑ καθώς και στο τοπικό τύπο του Αμαρουσίου-Εφημερίδα ΑΜΑΡΥΣΙΑ.

Έχω συμμετάσχει σε Πανευρωπαικά και Παννελήνια Συνέδρια, Συμπόσια και Σεμινάρια. Είμαι μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής, μέλος του British Association Συμπεριφοριστικής και Γνωσιακής Ψυχοθεραπείας (BABCP). Είμαι επίσης μέλος του Διεθνούς Συλλόγου Γνωσιακών Ψυχοθεραπευτών και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ, μέλη του μπορεί να είναι μόνο όσοι ψυχολόγοι κατέχουν νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου).

Έγινα διεθνώς πιστοποιημένη συμβούλος γαλουχίας  IBCLC το 2013 (επαναπιστοποίηση 2018)  και είμαι μέλος του ΓΑΛΑΞΙΑ (σύλλογος Διεθνών πιστοποιημένων συμβούλων γαλουχίας). Η κλινική μου εμπειρία με γυναίκες με επιλόχεια κατάθλιψη και η προσωπική μου εμπειρία κατέδειξε τη σημαντικότητα του μητρικού θηλασμού. Η γονεικότητα  σύμφωνα με το μοντέλο της ασφαλούς προσκόλλησης (attachment parenting) είναι αυτό που ακολουθώ ως επαγγελματίας αλλά και ως γονιός.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, είμαι παντρεμένη και μητέρα του Λεωνίδα, της Δήμητρας, του Φίλιππου και του μικρού Σάββα.

Καλέστε με